استویا یا برگ شکر و میزان قند خون
آزمایشهای کلینیکی نشان دادند که استویا یا برگ شکر میتواند به تعادل قند خون کمک کند. به همین دلیل مصرف این گیاه و عصاره آن
در بسیاری از کشورها به عنوان یک داروی واقعی برای بیمارانی که از دیابت و هایپوگلیسمیا رنج میبرند پیشنهاد میشود.
بومیان پاراگوئه بطور متداول از استویا همراه با چای برای تنظیم قند خون استفاده میکنند. مطالعات نشان دادند که میزان
قند خون با مصرف استویا تنظیم و درمان میشود و اگر میزان قند خون نرمال باشد، شکر برگ در کاهش آن بی تأثیر است.
شکر برگ و کاهش وزن
استویا یک رژیم ایدهال برای افرادی است که میخواهند وزن خود را کاهش دهند و یا ثابت نگه دارند. زیرا قندهای موجود در
این گیاه کالریزا نیستند و میتوانند بدون افزودن وزن، میل به شیرینی را در افراد ارضا کنند. همچنینن استفاده از استویا میتواند
میل به خوردن غذاهای چرب را کاهش دهد.
کنترل اشتها از دیگر عوامل تأثیر برانگیز استویا است. برخی افراد معتقدند که میزان گرسنگی آنها با خوردن استویا، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه
قبل از وعده غذایی کاهش مییابد. اگرچه مطالعات علمی در این زمینه وجود ندارد اما ممکن است که گلیکوزیدهای موجود در استویا
به فرونشاندن مکانیزمهای اشتیاقی مغز کمک کند و در نتیجه یک حس بینیازی و رضایتمندی را القا نماید.
عامل بیشتر بیماریهای اپیدمی چاقی مصرف بالای غذاهای دارای قند همراه با چربی است. آب نباتها، پاستیلها و شیرینیها، خوراکیهایی
با کالری و چربی زیادی هستند. استفاده از استویا به عنوان شیرینکننده در این قبیل محصولات و یا به عنوان یک نوشیدنی و میان وعدهی
شیرین میتواند باعث کاهش وزن و یا کنترل افزایش وزن شود.
استویا یا شکر برگ و کنترل میکروارگانیزمها
شکر برگ از رشد برخی باکتریها و میکروارگانیزمهای آلودهگر جلوگیری میکند. حتی برخی افراد معتقدند که مصرف استویا موجب جلوگیری
از سرماخوردگی و آنفلوآنزا میشود. برخی آزمایشها نشان دهنده فعالیت ضد میکروبی استویا بر موتانتهای استرپتوکوکوس هستند.
قابلیت جلوگیری از رشد برخی باکتریها، به افزایش استفاده سنتی آن در درمان بیماریهای لثه، جراحات و غیره کمک میکند.
استویا مناسب برای افراد مستعد به آلودگیهای مخمری یا میکروبی است چراکه این آلودگیها با مصرف قند تحریک میشوند.
پیشنهاد می کنیم این مطلب را هم مطالعه نمایید همه چیز درباره گیاه استویا – استویا چیست
خواص آنتی اکسیدانی
آنتی اکسیدانتها یکسری از مواد موجود در درون مواد غذایی میباشند که خاصیت دفاعی سلول را بالا میبرند و از خسارات اکسیدانتها (رادیکالهای آزاد)
به ترکیبات سلولهای بدن جلوگیری میکنند. از طرف دیگر، این فرض وجود دارد که آنتی اکسیدانتهای مصنوعی که در فراوردههای غذایی استفاده میشوند
سرطانزا باشند؛ بنابراین اهمیت جستجوی آنتی اکسیدانتهای طبیعی در سالهای اخیر افزایش یافته است، به این امید که برای حفظ سلامتی و جلوگیری از
شیوع بیماریهای قلبی-عروقی و سرطانها، استفادهی تغذیهای و صنعتی (مواد آرایشی، رنگها و مواد افزودنی به فراوردههای غذایی) از آنتیاکسیدانتهای
طبیعی موجود در گیاهان، افزایش یابد.
فنلها نیز مانند دیگر ترکیبات ثانویه طبیعی، به طور فعال باعث کاهش بیماریهای قلبی عروقی میشود. اثرات محافظتی فنلها به ویژگیهایی چون
خاصیت محافظت کنندگی در برابر رادیکالهای آزاد برمیگردد.
عوامل زیادی چون نوع واریته، فصل رشد و محل رویش گیاه در میزان ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتیاکسیدانی مؤثرند.
آزمایشها نشان میدهند که نوع واریته بیشترین تأثیر را در میزان این مواد دارد. خواص بالای آنتی اکسیدانی و میزان
بالای فنل کل و فلاونوئید که در گیاه استویا گزارش شده http://www.viagrabelgiquefr.com/ است، ارزش غذایی این گیاه را بالاتر میبرد.
بیماریهای دهانی
استویا را میتوان برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه استفاده کرد. به این منظور عصاره استویا را گاهی به خمیردندانها
و دهان شویهها میافزایند. استویا در برخی محصولات دندان پزشکی در برزیل استفاده میشود، با این باور که این گیاه علفی میتواند
باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان شود. استفاده از استویا به عنوان شیرین کنندهی محصولات غذایی که باعث مطلوبتر شدن آنها میگردد
بدون اینکه مضررات شیرین کنندههای دیگر را داشته باشد.
هضم کنندگی
استویا و محافظت از پوست
چای کیسهای استویا را میتوان برای گرفتن خستگی چشم روی چشم قرار داد و همچنین استفاده از آن برای درمان خستگی و گرفتگی پوست
و صدا پیشنهاد میشود. محصولات محافظ پوست استویا به صورت شنی، ماسک و کرمهای مایع در دسترس است.
عصاره مایع را میتوان مستقیماً برای پوست استفاده کرد.