درباره گیاه استویا
گیاه استویا یا شکر برگ با نام علمی Stevia Rebaudiana) bertoni) از صد ها سال پیش به طور طبیعی درآمامبای
هیگلندو نزدیک منشأ رودخانه ماندی، یک منطقه باریک بین برزیل و پاراگوئه رشد میکند.
ویژگی منحصر به فرد این گیاه طعم بسیار شیرین برگها و شیرابه آن است. برگهای سبز این گیاه حدود ۱۰ الی ۱۵ برابر
شیرین تر از گیاه نیشکر است.
این گیاه برای اولین بار در دههی ۱۸۰۰ میلادی به اروپا آورده شد ولی چندان مورد استفاده قرار نگرفت تا اینکه در انگلستان طی جیره بندی شکر در جنگ جهانی دوم، تحت کشت قرار گرفت.
شیرین کننده موجود در استویا از نوع گلیکوزیدهای دی ترپن است که خواص آن عبارتند از :
۱۰۰% طبیعی ، بدون کالری ،۲۵۰ الی ۳۰۰ برابر شیرین تر از شکر و باپایداری حرارتی تا دمای ۱۹۸ الی۲۰۰درجه سانتیگراد
و غیر قابل تخمیر وضد پوسیدگی دندان می باشد.
این شیرین کننده طبیعی مضرات انواع شکروانواع شیرین کننده های مصنوعی را ندارد و شیرین کننده استویا مناسب ترین جایگزین شکر می باشد.
این گیاه به صورت پودر میتواند در محصولاتی مانند انواع شیرینی ها، انواع مربا،گز وسوهان ، نوشیدنی ها و انواع دمنوش های گیاهی استفاده شود.
استویا تنها شیرین کننده ۱۰۰% طبیعی بدون هیچگونه مواد افزودنی شیمیایی است و امروزه از استویا در بسیاری از کشورها به عنوان شیرین کننده استفاده میشود.
موارد استفاه از استویا یا شکر viagra pas cher برگ
استویا را میتوان به طور سنتی به صورت پودر یا مایع استفاده کرد. پودرهای حاصل از برگ به رنگ سبز و پودرهای حاصل از استویوزاید و ریبودیوزاید A سفید رنگ هستند.
پودر سبز استویا معمولاً به صورت بسته و چای کیسه ای عرضه میشوند. پودر سفید استویا از پودر حاصل از برگ سبز شیرین تر است.
علاوه بر اتانول آب حلال مناسبی برای عصارهگیری برگهای استویا است. از برگهای خشک استویا برای شیرین کردن چای،
ساخت نوشابه کمپوت و داروسازی استفاده میشود. امروزه از قرص و شکر استویا نیز برای شیرین کردن چای و قهوه استفاده میشود.
همچنین از استویا میتوان در صبحانه همراه با غلات یا در سالادها استفاده کرد.
جامعه هدف برای محصولات استویا به طور تقریبی عبارتند از :
- افراد دیابتی
- افرادی که می خواهند رژیم بگیرند.
- افرادی که فشار خون بالایی دارند .